Kundcase

GRØNN LPG STØTTER HUSQVARNAS MILJØSTRATEGI

At vi fikk mulighet til å kjøpe Kosan Biomix var et tilbud som passer perfekt til vårt miljøfokus, sier Claes Hogander HMS koordinator for Husqvarna. Husqvarna sparar 113 ton/år i klodioxidutsläpp av att byta till Kosan BioMix.

Husqvarna har fått muligheten til å kjøpe Kosan Biomix, som er et viktig skritt i deres miljøarbeid. Klimafokuset har høy prioritet i virksomheten, og beslutningen om å skåne miljøet ved å bruke miljøvennlig energi, var enkel å fatte.

-Vi ønsker å være et bærekraftig selskap med alt det innebærer, og da er det viktig at vi gir miljøet et så godt bidrag som mulig, sier Claes Hogander, HMS koordinator for Husqvarna. At vi fikk mulighet til å kjøpe Kosan Biomix var et tilbud som passer perfekt til vårt miljøfokus, fortsetter Claes Hogander.

Sertifisert grønn energi
Kosan Biomix er en mer klima- og miljøvennlig løsning enn konvensjonell LPG, olje og andre energiformer. Produktet har en 20 % grønn andel. Når du kjøper Kosan Biomix, er du garantert at tilsvarende mengde grønn LPG produseres og tildeles til kjøperen, som får et sertifikat. På samme måte som grønn elektrisitet.

- Siden miljøarbeidet kommer høyere og høyere opp på dagsordenen, er det perfekt at Husqvarna nå kan bruke dette sertifikatet som grunnlag for arbeidet med å redusere miljøpåvirkningen, sier Claes Hogander.

Energiberegninger viser at Husqvarna nå skåner miljøet med 113 tonn mindre CO2-utslipp per år i forhold til konvetionel LPG.

Kosan Biomix – grønnere, men med de samme fordelene
Husqvarna Groups produksjonsanlegg ligger, som navnet antyder, i Huskvarna i Sverige, og er en verdensledende produsent av innovative produkter og løsninger for skogbruk, park- og hagepleie. Kosan Biomix brukes til oppvarming av gassovner for smelting av aluminium. Grønn LPG byr på de samme fordelene som konvensjonell LPG, samtidig som det gir et enda grønnere fotavtrykk.

 

 

Husqvarna fokuserer på miljø
Husqvarna Group skaper verdier for sine kunder og andre viktige interessenter samtidig som man har som mål å holde den negative effekten på et minimum. Man antar at den beste tilnærmingen er å integrere bærekraft i selskapets prosesser. I noen områder har dette pågått over lang tid, som for eksempel ved å ta utslippene i betraktning når produktene designes. At det nå har fått Kosan Biomix, er åpenbart et viktig skritt i riktig retning.


Fakta om Husqvarna

  • På anlegget i Huskvarna er det 1500 ansatte, fordelt på produksjon og administrasjon.

  • Produktspekteret omfatter motorsager, trimmere, robotgressklippere og plentraktorer.

  • I Europa er selskapet også ledende innen hagevanning og verdensledende innen kappeutstyr og diamantverktøy for bygg- og steinindustrien.

  • Produkter og løsninger selges i hovedsak under varemerkene Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah og Diamant Boart via fag- og detaljhandlere til forbrukere og profesjonelle i mer enn 100 land.

  • Konsernet har rundt 13 000 ansatte i 40 land.

 

Husqvarnas besparing

CO2-utslippene reduseres med 113 tonn

Virksomheten dokumenterer sitt bidrag til CO2-reduksjon med et Kosan BioMix sertifikat

Skriv ut hele Husqvarna saken

Kontakt oss nå

Hvis du vil vite mer om hvor mye virksomheten din kan spare ved å bytte til Kosan BioMix, la oss se gjennom ditt eksisterende anlegg og gi et forslag til økonomiske og miljømessige fordeler.

Sales & Technical Team Leader

Morten Lunner

M. 9452 1738
morten.lunner@kosangas.no

 

Key Account Manager

Truls Isaksen

M. 4695 2622
truls.isaksen@kosangas.no