Referanseprosjekt

Båtleveranser holder produksjonen i gang

På Årdalstangen i Sogn og Fjordane ligger aluminiumsverket til Hydro Aluminium AS. Hydro får jevnlig båtleveranser med store mengder LPG fra Kosan Gas. Dette gjør at anlegget kan holde produksjonen i gang til tross for at det ligger litt utenfor allfarvei.

Hydro Aluminium AS er en internasjonal aluminiumsprodusent som har drevet aluminiumsverket på Årdalstangen i Sogn og Fjordane siden 1986. Verket produserer hovedsakelig aluminium, og har blant annet ett støperi som produserer valseblokker og støpelegeringer, og ett som fremstiller anoder til aluminiums-produksjon.

Hydro Aluminium trenger store mengder LPG til oppvarming av anleggsovnene, og derfor er båt det beste transportmiddelet. Gassen skipes inn fjorden, som har en form som passer verkets transportbehov godt.

Optimaliserte leveranser
Vi i Kosan Gas vet hvor viktig det er å optimalisere leveransene etter den enkelte kundes behov – særlig når det er snakk om store volum. Supply- og logistikk-avdelingen i Kosan Gas overvåker, i tett samarbeid med Hydro, hvor mye gass verket bruker, og justerer båtleveransene løpende. Dette sikrer at verket alltid har nok gass, men samtidig slipper å betale for unødvendige leveranser, noe som er gunstig for både økonomien og miljøet.

Category Manager Knut Aksnes i Hydro Aluminium er ikke i tvil om hvorfor valget falt på Kosan Gas som leverandør:

– Vi valgte Kosan Gas som vår leverandør på grunn av at de har et helhetskonsept med egne teknikere og en profesjonell supplyavdeling som gjør alt mye lettere for oss. Det gjorde utslaget for vår samlede vurdering av leverandørene, forklarer Aksnes.

FAKTA OM HYDRO ALUMINIUM

  • 567 medarbeidere.

  • Årlig produksjon: 204 000 tonn primæraluminium, 279.000 tonn med støpeprodukter og 172.000 tonn med anoder.

  • Produkter/spesialprodukter: Primæraluminium, støpeprodukter, anoder og kraftproduksjon, samt forskning og utvikling.