Veier og asfaltering

Veien til grønnere energi

I 2018 ble det produsert 298 millioner tonn asfalt i Europa. På grunn av det høye varmebehovet i produksjonen av asfalt, må råvarene varmes opp over 260°C, og her er LPG et av de mest økonomiske og effektive energivalgene.

En grønnere løsning - rett på stedet
Vi leverer LPG direkte til arbeidsplassen din og sparer tid og kostnader. Med vår telemetri-teknologi kan vi overvåke forbruket ditt og planlegge leveringen slik at du aldri går tom.

ET STEG NÆRMERE EN GRØNNERE
OG MER BÆREKRAFTIG FREMTID

CO2-kompensasjon via sertifikat

I produksjonen av biogass minsker CO2-utslippet med opp til 95% sammenlignet med produksjon av tradisjonell gass. Ved å støtte produksjonen av biogass får man tilgang til CO2-kompensasjon via sertifikat - det kaller vi Kosan BioMix.

Når man kjøper Kosan BioMix, mottar man et sertifikat fra oss på produksjonen av biogass tilsvarende kjøpt mengde gass.

 

Globalt perspektiv

Med Kosan BioMix bidrar vi sammen til en reduksjon av CO2-utslipp sett ut fra et globalt perspektiv. Reduksjonen av CO2-utslipp skjer kun i produksjonsprosessen av biogass. I praksis betyr det att biogassen benyttes der den utvinnes.

Holdbare råvarer

Definisjonen av biogass er at den har utspring fra en biologisk kilde i stedet for en fossil. Den biogass som Kosan Gas arbeider med utvinnes utelukkende fra biobaserte restprodukter eller biobasert avfall.

En del får man som biprodukt fra svensk produksjon av biodiesel (HVO) en annen tilgang av biogass kommer fra produksjon av biobensin. Begge prosessene er 100% fri for palmeolje eller PFAD (destillert Palmefettsyre).

Bidra i dag

Kosan BioMix er et grønnere alternativ for virksomheter som vil bidra til klimaskiftet. Sertifikatenes andel av bioLPG kan variere fra 20-100 % og med det gi en høyere CO2-besparelse. Reduksjon av CO2-utspillet skjer kun i fremstillingsprosessen og forblir på raffineriet:

Kosan BioMix100 = 95,0%
Kosan BioMix40 = 38,0%
Kosan BioMix30 = 28,5%
Kosan BioMix20 = 19,0%

CO2 -kalkulator

Regn ut hvor mye du årlig kan redusere ditt CO2-utslipp med Kosan BioMix, i forhold til standard LPG. Sett inn ditt årlige LPG-forbruk og velg andel av Kosan BioMix.

tonn {{ buttonValue }}% {{ calculatedButtonValue }} tonn
0 tonn Fossil CO2 -besparelse

kontakt oss og hør mer

Commercial Manager, Norway/Sweden

Morten Lunner

M. 9452 1738
morten.lunner@kosangas.no

 

Key Account Manager

Truls Isaksen

M. 4695 2622
truls.isaksen@kosangas.no

Kundcase

ASFALTGIGANTEN ROSER LPG

CO2-utslippene reduseres med 8.750 tonn ved bruk av LPG i stedet for olje.

LPG er den energiformen som fungerer best for oss. Det er viktig at det raskt oppnås høy temperatur slik at det blir tørt og at Bitumen blander seg, sier Morten Kiran, innkjøpssjef hos Veidekke i Norge.