Veier og asfaltering

Veien til grønnere energi

I 2018 ble det produsert 298 millioner tonn asfalt i Europa. På grunn av det høye varmebehovet i produksjonen av asfalt, må råvarene varmes opp over 260°C, og her er LPG et av de mest økonomiske og effektive energivalgene.

En grønnere løsning - rett på stedet
Vi leverer LPG direkte til arbeidsplassen din og sparer tid og kostnader. Med vår telemetri-teknologi kan vi overvåke forbruket ditt og planlegge leveringen slik at du aldri går tom.

ET STEG NÆRMERE EN GRØNNERE
OG MER BÆREKRAFTIG FREMTID

CO2-kompensasjon via sertifikater

I produksjonen av bioLPG reduseres CO2-utslippet med opptil 95 % i forhold til tradisjonell LPG produksjon. Ved å støtte produksjonen av bioLPG får vi reell tilgang til CO2-kompensasjon via sertifikater. Det kaller vi Kosan BioMix.

Når din virksomhet kjøper Kosan BioMix, mottar dere et sertifikat fra oss på produksjon av bioLPG som tilsvarer den innkjøpte mengden LPG.

 

Globalt perspektiv

Med Kosan BioMix bidrar vi sammen til en reduksjon av CO2-utslippet fra et globalt perspektiv. Reduksjonen i CO2-utslippet skjer kun i fremstillingsprosessen av bioLPG. I praksis betyr det at bioLPG brukes der den utvinnes.

Bærekraftige råvarer

Den bioLPG-produksjonen vi støtter, utvinnes utelukkende av restprodukter av råvarer som vegetabilske oljer og animalsk fett. BioLPG er et biprodukt fra en svensk produksjon av biodiesel (HVO) og er fri for palmeolje og PFAD (Palm Fatty Acid Distillate).

Definisjonen på bioLPG er at gassen stammer fra en biologisk kilde og ikke en fossil kilde.

 

Bidra i dag

Kosan BioMix er et grønnere alternativ for virksomheter som vil bidra til klimaskiftet. Sertifikatenes andel av bioLPG kan variere fra 20-100 % og med det gi en høyere CO2-besparelse. Reduksjon av CO2-utspillet skjer kun i fremstillingsprosessen og forblir på raffineriet:

Kosan BioMix100 = 95,0%
Kosan BioMix40 = 38,0%
Kosan BioMix30 = 28,5%
Kosan BioMix20 = 19,0%

CO2 -kalkulator

Regn ut hvor mye du årlig kan redusere ditt CO2-utslipp med Kosan BioMix, i forhold til standard LPG. Sett inn ditt årlige LPG-forbruk og velg andel av Kosan BioMix.

tonn {{ buttonValue }}% {{ calculatedButtonValue }} tonn
0 tonn Fossil CO2 -besparelse

kontakt oss og hør mer

Commercial Manager, Norway/Sweden

Morten Lunner

M. 9452 1738
morten.lunner@kosangas.no

 

Key Account Manager

Truls Isaksen

M. 4695 2622
truls.isaksen@kosangas.no

Kundcase

ASFALTGIGANTEN ROSER LPG

CO2-utslippene reduseres med 8.750 tonn ved bruk av LPG i stedet for olje.

LPG er den energiformen som fungerer best for oss. Det er viktig at det raskt oppnås høy temperatur slik at det blir tørt og at Bitumen blander seg, sier Morten Kiran, innkjøpssjef hos Veidekke i Norge.