Kundcase

Første med ”grønnere propan"

- Dette er et produkt som inkluderer et grønt sertifikat, det gjør at vi sparer miljøet for 19 prosent med CO2-utslipp, forteller produktleder på byggvarme i Ramirent; Petter Johnsen.

Ramirent er først ut i bygg- og anleggsbransjen med bruk av
BioLPG, som er en form for grønnere propan. Selskapet har nå inngått kontrakt med kjøp av en testleveranse med Kosan BioMix.

Regjeringen har allerede bestemt at det skal bli fossilfrie byggeplasser over hele landet innen 2025, og nå har Ramirent, som det første selskapet i bransjen, gått til innkjøp av BioLPG.

Ramirent er en ledende leverandør av utleieutstyr til bygg og anlegg her i landet, og nå ønsker konsernet å bidra enda mer til en grønnere og mer miljøvennlig bygg- og anleggsbransje.

Gass-sertifikat
Nå ønsker selskapet imidlertid å gå enda lenger på veien mot det grønne skiftet.

–Ja, vi har nettopp inngått en kontrakt med Kosan Gas om kjøp av en kvote med Kosan BioMix, som er propan med en grønn andel. Når kvoten er brukt opp, fyller vi bare på. Ramirent har valgt et produkt med 20 prosent grønn andel. Dette er et produkt som inkluderer et grønt sertifikat, det gjør at vi sparer miljøet for 19 prosent med CO2-utslipp, forteller produktleder på byggvarme i Ramirent; Petter Johnsen. Han er overbevist om at satsingen på miljø er en viktig årsak til at Ramirent er en attraktiv leverandør i bygg- og anleggsmarkedet.

Storkundeansvarlig Truls Isaksen i Kosan Gas har stor tro på BioLPG som er ”en grønne propan”.
– BioLPG er et biprodukt fra produksjonen av biodiesel som utvinnes av restprodukter av bærekraftige råvarer som vegetabilske oljer og animalsk fett. Dette er forøvrig et produkt som også er helt fri for palmeolje, sier Isaksen.
– Selve reduksjonen av CO2-utslippet skjer i fremstillingen og kompenseres ved kjøp av sertifikater som dokumenterer miljøpåvirkning. Dermed får vi det vi kaller for Kosan BioMiX der kundene gjennom kjøp av disse sertifikatene er med på å redusere C02-utslipp, opplyser Truls Isaksen.

Miljøvennlig byggtørking
– Utleie er jo en bærekraftig virksomhet i seg selv siden flere benytter det samme utstyret. Trenden er dessuten at stadig flere av våre kunder og deres oppdragsgivere spør etter muligheter til å redusere egne karbonutslipp. Og ett av de områdene der vi kan bidra er å tilby et mest mulig miljøvennlig drivstoffalternativ i forbindelse med eksempelvis byggvarme og byggtørking, påpeker Johnsen.

– Vi har i lengre tid benyttet oss av propan i stedet for diesel og olje, fordi propan er mer energirik og dessuten medfører langt mindre vedlikehold av utstyret. I tillegg inneholder jo propan mindre svovel og har en renere forbrenning, sier Johnsen som opplyser at Ramirent i fjor brukte 1650 tonn med LPG.

Norge kommer etter
Bygg- og anleggsbransjen i Norge har lenge ligget etter de andre nordiske landene når det gjelder bruk av miljøvennlige drivstoffer, men Truls Isaksen er overbevist om at Norge nå kommer etter for fullt.

– En fersk undersøkelse blant våre kunder i Norden viser at det er de norske bedriftene som er mest klare for å bli enda mer grønne, påpeker Isaksen.

  

 

Fakta Ramirent:

  • Ledende leverandør av utleieutstyr til bygg og anlegg i Norge

  • 2900 ansatte i ti land 

  • Totalomsetning på 724 millioner Euro i 2018

  • 40 kundesentre og 400 ansatte

 

Fakta Kosan BioMix:

  • CO2-kompensasjon via sertifikat som eksempelvis grønn el

  • Man kan velge mellom 20 -100 prosent andel bioLPG

  • Egenskapene er det samme som hos konvensjonell gass

  • BioLPG er et biprodukt av biodieselproduksjon (HVO) som utvinnes fra rester av bærekraftige råvarer som vegetabilske oljer og animalsk fett.

  • BioLPG, som produseres i Sverige, er fri for palmolje. 

  • Ved produksjon av BioLPG minsker CO2-utslippet med opp till 95 prosent sammenlignet med produksjon av tradisjonell gass.

 

Ramirent´s besparing

CO2-utslippet reduseres med 19%

Virksomheten dokumenterer sin medvirkning til CO2-reduksjon med ett Kosan BioMix sertifikat

KONTAKT OSS NÅ

Hvis du vil vite mer om hvor mye virksomheten din kan spare ved å bytte til Kosan BioMix, la oss se gjennom ditt eksisterende anlegg og gi et forslag til økonomiske og miljømessige fordeler.

Commercial Manager, Norway/Sweden

Morten Lunner

M. 9452 1738
morten.lunner@kosangas.no

 

Key Account Manager

Truls Isaksen

M. 4695 2622
truls.isaksen@kosangas.no