Kundcase

Löfbergs valgte Kosan BioMix for å nå sitt klimamål

Denne video er ikke tilgjengelig, da den inneholder markedsførings- og statistikk-cookies. Dette har du reservert deg mot i dine innstillinger. Klikk for å endre innstillinger for cookies.
Uten Kosan Biomix hadde det blitt mye vanskeligere å nå våre klimamål, sier Eva Eriksson, bærekraftdirektør i Löfbergs.

Hver dag tar svenske Löfbergs kaffebrenneri i Karlstad imot 140 tonn råkaffe og hver dag forlater 10,2 millioner kopper kaffe fabrikken. Löfbergs har lenge hatt høye miljøambisjoner, blant annet som medlemmer av Hagainitiativet. Det meste av selskapets utslipp av karbondioksid kommer fra kaffebrenningsprosessen. Löfbergs når, med hjelp av Kosan Biomix, målet om minst 40 % reduksjon i utslippene fra 2005-2020.

Löfbergs har høye ambisjoner for sitt miljøarbeid. Som medlemmer av Hagainitiativet har de som mål å redusere sine utslipp med minst 40% innen 2020. Virksomhetens største klimapåvirkning kommer fra LPG som brukes i kaffebrenningen og en forutsetning for å nå klimamålene har vært å finne ett grønnere drivstoffalternativ på veien til 100% fornybart. Siden 1. oktober 2017 heter løsningen Kosan Biomix, ett LPG-produkt med en andel av 20% bio-LPG avledet av bærekraftige råmaterialer som planteoljer og animalsk fett ved fremstilling av biodiesel.

- Vi bruker den samme LPG-gasstanken og den samme teknologien og kan redusere våre karbonutslipp under brenningen med 28 prosent bare ved at LPG-en inneholder 30 prosent bio-LPG. LPG er også den beste og reneste gassen for vår produksjon, renere enn naturgass og olje. Uten Kosan Biomix hadde det blitt mye vanskeligere å nå våre klimamål, sier Eva Eriksson, bærekraftdirektør i Löfbergs.

Sertifisert grønn energi
Konvensjonell LPG er allerede et miljøvennlig alternativ til kull og olje som inneholder mindre svovel og som gir renere forbrenning, høyere effektivitet og mindre vedlikehold. Med Kosan BioMix reduseres utslipp av karbondioksid med ytterligere 28 prosent. Miljø og produksjon overvåkes av en uavhengig tredjepart og lav miljøpåvirkning dokumenteres av et sertifikat. Sertifikatet inneholder et unikt nummer som er sporbart og sikrer at Kosan Gas ikke kan selge produktet mer enn én gang i henhold til massebalanseprinsippet. 

- Flere og flere kunder spør etter muligheter til å redusere sine karbonutslipp til en konkurransedyktig pris. Det er viktig for Kosan Gas å kunne møte etterspørselen med et produkt som innebærer et skritt mot en grønnere fremtid. I dagens situasjon kan vi tilby et produkt med 20 prosent bio-LPG, men andelen av fornybar energi vil vokse i takt med at tilgjengeligheten av fornybare råvarer øker, sier Per Offersen, administrerende direktør i Kosan Gas.

 

 

Fakta om Löfbergs

  • Kaffebrenneriet ble grunnlagt i 1906

  • En av Skandinavias største familieeide brennerier

  • Familiebedrift (nå i tredje og fjerde generasjon)
  • 300 ansatte

  • Omsetter for 1,5 milliarder kroner

  • Leverer hver dag til 10,2 millioner kopper god kaffe 

  • Kosan BioMix varmer opp brennerne som brenner bønnene

  • En stor fordel med Kosan Gas egne teknologier og SLURC konsepter

 

Löfbergs besparing

CO2-utslippene reduseres med 658 tonn

Virksomheten dokumenterer sitt bidrag til CO2-reduksjon med et Kosan BioMix sertifikat

KONTAKT OSS NÅ

Hvis du vil vite mer om hvor mye virksomheten din kan spare ved å bytte til Kosan BioMix, la oss se gjennom ditt eksisterende anlegg og gi et forslag til økonomiske og miljømessige fordeler.

Commercial Manager, Norway/Sweden

Morten Lunner

M. 9452 1738
morten.lunner@kosangas.no

 

Key Account Manager

Truls Isaksen

M. 4695 2622
truls.isaksen@kosangas.no